Wie zijn wij?

Olifantje in het bos volg je wellicht op social media, of kom je nu voor het eerst tegen op onze webshop. Wie zijn wij eigenlijk? Nou, laat ik bij het begin beginnen. 

Een Zeeuws meisje en een Brabantse jongen, besloten ieder om in Utrecht te gaan studeren. Een kamer en een studie moeten ook gefinanceerd worden, dus gingen ze allebei werken. Toevallig, het lot, stom toeval? Geen idee, maar ze gingen bij dezelfde werkgever aan de slag.

Wat bleek? Meisje kon goed praten, jongen kon goed luisteren, ze deelde dezelfde humor en dromen. Je raadt het al, de twee werden verliefd. Hallo, wij zijn Elfri en Jim. Het Zeeuwse meisje en Brabantse jongen die mega verliefd werden op elkaar. 

Wanneer je liefde deelt wordt het alleen maar meer. We kochten een appartement, kregen onze eerste dochter Sophie toen we 24 en 25 waren en verkochten de boel om een huis op te knappen in het groen. Midden in de verbouwing raakte ik zwanger van dochter nummer 2, Lotte. Dochter nummer 2 is geboren midden in de nacht in een liefdevol warm thuis. Drie weken later zaten we met dochter in het ziekenhuis. Alles kwam goed, maar veranderde wel een deel van onze visie op het leven.

Na veel nadenken, verwerken, nog een keer nadenken en veel te veel wijntjes later, zeiden wij beiden onze baan op. We gingen een houten speelgoedwinkel opzetten. Daarnaast was Jim nog zzp’er als boekhouder, dus genoeg te doen. We zochten alles uit, gingen bij leveranciers langs, discussieerde en fantaseerde tot diep in de nacht hoe het er uit zou komen te zien. Op een regenachtige dag, gingen we met zenuwen voor het eerst open.

Het was hard werken, lange dagen, maar vooral heel veel plezier maken. Helaas, is er door verschillende omstandigheden, onder andere corona een einde gekomen aan de bestaande winkel. We hebben daar ook een blog over geschreven; “We stoppen ermee…” Uit eindelijk zijn wij niet volledig gestopt en zijn wij online verder gegaan, waar we ontzettend veel plezier en energie uithalen. We verkochten weer de boel, en verhuisde met twee kids en twee katten weer terug naar Utrecht waar het allemaal begon. 

Er wordt ons wel eens gezegd dat wij impulsief zijn, niet nadenken en naïef zijn. Dat mag je zeggen of vinden. Gelukkig staan wij net iets positiever in het leven. Jim en ik zijn dromers, die realistisch kunnen denken. Wellicht is dat een hele gekke combinatie, maar voor ons werkt het. 

Wij praten ontzettend veel samen, over gevoel, wat we zouden willen in de toekomst, wat we van de maatschappij vinden, wat we van situaties vinden, hoe we in relaties staan, waar we aan zouden willen werken en waar we trots op zijn. Door dit vaak met elkaar te bespreken, weten wij heel goed wat we op dat moment willen.

Daarnaast zit ondernemen in ons bloed, op elk vlak. We werken hard, maar we hebben ook heel veel plezier. We zitten soms in tranen over dingen die niet goed lopen en we lachen er ook weer keihard om. Beter nu lachen, dan later toch?

Onze dochters zijn Sophie (3) en Lotte (1,5). Zij zijn twee unieke, rebelse, gezellige, lieve, knappe, nieuwsgierige, pientere, sociale meiden. Sophie wilt alles weten, staat graag vooraan, wilt niets liever dan erop uitgaan, zegt (vaak luid) duidelijk wat zij wilt en maakt ontzettend goede grapjes. Oja, en wilt ze iets echt niet? Doet ze het ook echt niet. Kan je op zijn kop gaan staan, smeken, opvoeden, onderhandelen of omkopen. Niets werkt. Al met al, een fantastisch geweldig kind!

Lotte is een echte poppen mama, kan uren zoet spelen, komt tussendoor fantastische knuffels en kusjes geven. Wilt liever er niet op uitgaan, maar lekker binnen spelen. Jim en ik zeggen wel eens tegen elkaar; Lotte vindt dat zij een fantastisch leven heeft en vindt het ook wel leuk dat wij er zijn. Lotte heeft een heel lief zacht karakter, maar je moet niet iets pakken waar zij mee bezig is. Gaat ze gillen, heel hard en op de grond liggen huilen. Daarnaast is Lotte een echte vechter. Ze heeft een immuunstoornis, die er vaak voor zorgt dat virussen en bacteriën vrij spel krijgen. Dat zie je niet aan haar. Lotte is onze grootste reden om flexibel te zijn qua werk, we willen er voor haar er altijd zijn. Een virus of een bacterie houdt geen rekening met een negen tot vijf baan. Het houdt met niemand rekening, ook niet met een lief, geweldig fantastisch meisje als Lot. En dat is gemeen, maar wel de werkelijkheid.

Zo, dat was een chaotische brei aan woorden. Maar dat is ook precies wat wij zijn, een gezellige, chaotische, ambitieus gezin die zo erg geniet van het leven. 

Wat krijg je van ons, als je ons volgt op social media? Bovenstaande. Veel gezelligheid, eerlijkheid over het ouderschap, beetje chaos, aantal borrels, dromen, humor en vooral veel liefde voor ons gezin en ons bedrijf. 

Wat krijg je als je bij ons een pakketje besteld? Dan gaan we, jouw producten erbij pakken. We pakken ze, indien gewenst, leuk voor je in. We leggen met veel plezier de producten in de doos, doen er een kaartje van ons bij en plakken de doos dicht. Dan gaan de laarzen aan, en wandelen we met de kindjes naar het postkantoor.  Dat alles nog steeds met een kriebel in onze buik. Want jij hebt bij onze droom iets gekocht en daar worden wij blij van. 

Liefs,

Elfri, Jim, Sophie en Lotte.

Recente artikelen