Wat is het eerste dat je weer gaat doen als de corona maatregelen voorbij zijn?

Eigenlijk kun je niet eens zeggen dat je echt vrijheid hebt moeten inleveren; ook met corona maatregelen hebben wij het nog steeds beduidend beter dan vele anderen op deze wereld, dus het is natuurlijk allemaal een beetje relatief. Maar toch; er zijn minder mogelijkheden dan pakweg 4 maanden geleden. En net zoals met zoveel situaties besef je pas wat voor mogelijkheden er zijn als je ze niet meer hebt.

Want hoe vanzelfsprekend was het hiervoor om even ergens een kopje koffie te gaan drinken? Of even met z’n alles iets lekkers halen bij de supermarkt? Wij deden dat graag, gewoon even er tussenuit halverwege de dag. Soms ook wat verder; naar een nabijgelegen bos of met z’n allen in de auto op weg naar het strand. En dan ’s avonds de oppas laten komen om zonder kids uit eten te gaan, en even niet meer de verantwoordelijke ouders te hoeven zijn. Dat was zo vanzelfsprekend, maar is nu allemaal wat lastiger. Of zelfs helemaal niet mogelijk.

Nee, nu zitten we eigenlijk constant met z’n allen thuis, en verlaten we het huis alleen voor een klein rondje wandelen in de wijk. En hoeveel we ook van elkaar houden, en hoe fijn we ons gezin ook vinden; soms zijn we elkaar een beetje beu en is het even niet gezellig. Soms verlang je weer naar het moment dat de kids naar de opvang kunnen; zodat je weer even rust kan hebben. Vanaf deze week is het dan zover; de scholen en kinderdagverblijven gaan weer open. Met enige twijfel brengen wij onze meisjes daar weer heen; want is het wel echt veilig? Doen we er echt wel goed aan? Aan de andere kant hebben we ook niet echt een keus; we willen de winkel weer openen en de meisjes een hele dag in de winkel hebben is gezien de situatie voor ons geen optie.

Dus wij doen mee met de versoepeling van de maatregelen, en bouwen langzaam het normale leven weer op. De winkel kan zoals gezegd binnenkort weer open, de oppas kan weer komen, opa & oma kunnen weer op bezoek komen enz. Wel vinden we het belangrijk om in ons achterhoofd te houden dat we stap voor stap versoepelen, en niet ineens doen alsof er niks aan de hand is. Dus we proberen voorlopig drukke plekken te vermijden, en ook feestjes slaan we nog even over. Maar je kunt ons misschien binnenkort wel op het strand vinden, met onze mooie producten van The Essentials. En om dan de vraag te beantwoorden wat wij weer als eerste gaan doen; Een reservering plaatsen bij een restaurant in de buurt waar wij dan, zonder kids, even kunnen bijkomen en deze gekke periode kunnen nabespreken. Want een gekke periode die wie ons hele leven zullen blijven herinneren, dat is het zeker.

Tot snel,
Jim

Recente artikelen