Wat Elf een bijzonder mama maakt

Ze regelt alles, is de beste moeder ooit en voelt alles feilloos aan.

Er zijn teveel aspecten aan Elf haar visie op het ouderschap om allemaal op te noemen. Overigens zou ik dat ook niet allemaal kunnen. Daarom wil ik er een paar uitlichten om jullie mee te nemen in het reilen en zeilen bij ons in huis.

De belangrijkste vindt ik gelijk het allerbijzonderste. Elf is als moeder altijd overal van op de hoogte. En dat gaat van simpele dingen tot de meest ingewikkeldste. Zo kon ik bijvoorbeeld gisteren Lotte haar slaappopje niet vinden. Al zoekend riep ik naar boven of Elf het misschien wist. “Kijk eens onder de bank”, zei ze. En ja hoor, gevonden. Maar dat valt in het niets bij de ingewikkelde dingen die ze door heeft. Zo weet ze precies wat er aan de hand is als Sophie haar humeur even niet mee zit. Als ik nog van alles aan het gissen ben hoor ik achter mij ineens een opmerking naar Sophie, waarna ze ook weer helemaal opbeurt. Ik had helemaal geen idee dat Sophie dat op dit moment dwars zat, denk ik dan. Hoe weet Elf dat, terwijl ze gewoon langsliep en naar mijn idee met iets anders bezig was. 

En dat is dan ook gelijk de clou; Elf weet het gewoon. Als de kids iets willen dan weet ze wat het is, volgens mij vaak nog voordat de meisjes het zelf weten. Ze voelt het zo feilloos aan, terwijl ik vaak geen idee heb. Als het dan op mij aan komt, raak ik soms gefrustreerd omdat het me niet lukt. En daar worden de meisjes weer gefrustreerd van. Dan is het fijn dat er ook iemand is die niet gefrustreerd raakt. En dat is Elf.

Ook het feit dat ze er constant weer op uit trekt met de meisjes vind ik bijzonder. Waar ik nog al eens heb; we blijven lekker thuis vandaag – dat is het al druk zat – heeft Elf alweer iedereens schoenen aangetrokken en staat ze met een goed gevulde tas voor de deur. Overigens komt het ook weleens andersom voor hoor, dat ik met de meisjes wegga en Elf thuisblijft. Alleen heeft dat meestal als reden dat ze moet werken voor het bedrijf & roept ze dan ook nog eens; Jim heb je luiers bij? Vaak had ik die nog niet ingepakt…

Ook de serieuze aspecten pakt ze goed aan. Zo zaten wij er gedurende het eerste jaar met Sophie helemaal doorheen, omdat ze eigenlijk nooit goed sliep. Dit veranderde toen Elf er helemaal klaar mee was en een slaaptraining opzocht. Deze moesten we zelf uitvoeren, en eerlijk gezegd was zij er een stuk consequenter in dan ik. Dat laatste geldt overigens niet alleen voor deze slaaptraining, maar de algehele opvoeding van de kids beheerst ze een stuk beter dan ik, vind en merk ik.

Zijn er dan geen verbeterpunten? Die zijn er wel, en die hebben vooral met Elf haar mentaliteit te maken. Ze gaat maar door en door, en is daarbij ook nog eens veel te streng voor zichzelf. Zo zat ze er vandaag helemaal doorheen, omdat er één product van een bestelling van in totaal 3 producten niet op voorraad bleek te zijn. En als ik zeg voorraad, dan bedoel ik onze noodopslag die we tijdelijk gecreëerd hebben omdat we alles halsoverkop uit de winkel moesten halen in afwachting op een nieuwe woning. Daar komt bij dat we op meerdere plekken/platformen verkopen en het daarom nogal eens uitzoeken is wat er wel en niet verkocht is. En als klap op de vuurpijl heeft ze het in dit specifieke geval ook nog eens het product nabesteld bij de leverancier – met spoed – zodat het ook gewoon morgen met onze producten op de deurmat ligt, dus er is eigenlijk helemaal niks aan de hand.

Dus lief, ben wat minder streng voor je zelf, ga af en toe eens gewoon lekker zitten (ik zal je hierbij helpen) en weet dat ik trots op je ben. Je runt een gezin, je runt een bedrijf, en ondertussen manage je ook heel onze verhuizig. Oja je regelt ook nog de oplevering van de recent gesloten winkel.

Pff, als ik er zo over na denk vind ik het eigenlijk ongelofelijk wat je allemaal doet.

I love you,

Jim

Recente artikelen