Waarom kiezen wij voor houten speelgoed?

In eerste instantie, ja! Houten speelgoed is op verschillende vlakken beter dan plastic speelgoed. Laten we met het meest voor de hand liggende argument beginnen. Houten speelgoed is duurzaam, voor onze planeet, voor de portemonnee en daarmee dus ook voor de toekomst van onze kinderen.

Moet je al het plastic speelgoed vermijden? Nee hoor, als het speelgoed is waarvan jij weet dat er ook lang mee gespeeld gaat worden en wellicht zelfs doorgegeven kan worden aan de volgende generatie dan is dat geen verkeerde keuze. Neem bijvoorbeeld de Klorofil Magic tree, dit is een speelhuis van plastic. Echter menig volwassen die bij ons binnen komt lopen roept enthousiast; “Die had ik vroeger ook! volgens mij staat deze nog op zolder.” 

Op dit moment leven wij in een tijd waarin we onze ogen niet langer mogen sluiten voor het klimaatprobleem. Niet alleen omwille van ons, maar om de toekomst van onze kinderen. Houten speelgoed wordt op een duurzame manier geproduceerd, stoot geen schadelijke stoffen uit en is biologisch afbreekbaar. Houten speelgoed wordt vaak gemaakt van de rubberboom, na 15 jaar produceren van rubber is deze “afgeschreven”. Eerst werden deze bomen verbrand, nu wordt het omgezet in speelgoed.

Hout leeft hierdoor neemt het hout de temperatuur aan van de handen, waardoor het al prettig in de hand ligt. Door de geur, textuur, gewicht en geluid van het speelgoed, worden de zintuigen gestimuleerd. Houten speelgoed nodigt ook vaak uit tot actief spelen, nadenken en stimulatie van de fantasie.

Ander heel leuk voordeel aan houten speelgoed; het staat ook mooi in huis ter decoratie. Het is speelgoed wat warmte en leven uitstraalt. 

Recente artikelen