Mama zijn, hoe ben ik zo geworden?

Geen man, want daar dacht ik geen seconde aan. Op het moment dat ik Jim leerde kennen, veranderde dat beeld. Naast het beeld van mijn kinderen stond daar ook een man. In de blog van Jim over jong ouders worden lees je hier.

Ik heb de kans gekregen om twee keer moeder te worden van de allerleukste meisjes. Ik zeg dat niet alleen omdat het mijn kindjes zijn. Ik zeg dat, omdat ik hen oprecht het allerleukst vind. Ik hou ook onvoorwaardelijk veel van de meisjes. In de zwangerschap van Lotte kon ik mij niet voorstellen dat ik die liefde die ik voor Sophie voelde ook voor nog iemand anders kon voelen. Die liefde was namelijk overweldigend, puur, oneindig en onvoorwaardelijk. Ik had soms al het idee dat mijn hart uit elkaar zou barsten, hoe kon ik dit dan nog voor nog iemand voelen. Niet was minder waar. Ik hou van allebei even veel en even anders.

Moeder worden is voor mij een van de leukste pretparkervaring ooit. Wat ik daar mee bedoel? Er naar uitkijken was al een feestje op zichzelf, de dagen aftellen en fantaseren over hoe leuk we het gingen hebben. In de achtbanen gaan is supergaaf, kriebels in de buik, lachen en puur geluk. Soms is het ook een beetje eng, zodra je bovenaan de vrije val staat van de achtbaan. Zit de veiligheidsbeugel goed vast? Moeder worden is voor mij een dag pretpark met plezier en kriebels in de buik. Vind ik dan alles leuk en lukt alles? Zeker niet.

Het heeft mij best even een tijdje geduurd voordat ik wist wie ik was als moeder. Nu heb ik mijn draai daarin gevonden. Ik weet nu ook dat de dingen die ik soms voel als moeder, los staan van mijn meisjes. Ik kan soms flink uit mijn slof schieten, geen geduld hebben, tekortschieten of er even niets van begrijpen. Dit betekent niet dat ik een slechte moeder ben, dit betekent niet dat ik lastig kinderen heb. Dit houdt simpelweg in dat het ouderschap je een klap in het gezicht kan geven. Slaaptekort, weinig tijd voor jezelf, zieke kindjes, fases, niet lekker in je vel zitten. Het zijn allemaal externe factoren die ervoor zorgen dat het ouderschap even een zwaar beroep is.

We zitten nu bijna twee weken met elkaar thuis door de situatie die ons is opgelegd door de overheid. De tijd waar we nu in zitten is niet te bevatten en ongelofelijk spannend. Ik ben door veel emoties gegaan de afgelopen weken. Nu ben ik tot het volgende inzicht gekomen. Ik ben dankbaar dat ik zoveel met Jim en de meisjes mag zijn. Ik voel direct de behoefte om te zeggen dat het in perspectief is etc. Maar ik heb besloten dat ik dat niet ga doen. Ik ben dankbaar dat ik deze tijd met Jim en de meisjes mag zijn.

Liefs,

Elfri

Blijf gezond en houd van elkaar.

Recente artikelen