Ik twijfel of ik dit durf te delen met jou

Wij zijn het gezin die het bedrijf Olifantje in het bos draait, ons persoonlijke leven is verweven met Olifantje in het bos. Wanneer ik dat gedeelte weglaat, dan laten wij de halve werkelijkheid zien. Wij zijn jonge ouders en ondernemers met twee prachtige dochters. In de afgelopen maanden is er een natuurlijke ontwikkeling ontstaan. Van speelgoed- kinderlifestylewinkel is er ook een platform ontstaan voor mama’s en papa’s die herkenning vinden in wat wij delen.

Sophie was twee weken oud op het moment dat ik voor het eerst helemaal een dag met haar alleen was. Ze had ontzettend veel huidhonger, een concept dat wij nog helemaal niet kende. Baby’s hebben behoefte aan huid op huid contact, de een heeft hier meer behoefte aan dan een ander. Wij hadden een meisje dat, waarschijnlijk door de pittige bevalling, veel behoefte had aan huid op huid. Die eerste dag was ik volledig radeloos, ik had een meisje dat niet zonder mij kon. Ik zat huilend in mijn onder gespuugde pyjama, met een volle blaas en een rommelende maag op de bank met een zoet slapend meisje op mijn buik. Een andere kersverse mama had ik niet in mijn directe omgeving. Ik ging het internet op met de vraag of andere mama’s dit ook hadden en of dit “normaal” was. En wat vond ik daar? Gelijkgestemden! Ik kreeg tips en een hart onder de riem. Ik zat nog steeds ondergespuugd op de bank, maar dit keer met tranen van opluchting. Ik was niet meer alleen. Op dat moment heb ik besloten eerlijk te zijn over het moederschap en alles wat daarbij komt kijken. De ‘hart vervullende grote alles omvattende’ liefde en ook de spuitluiers die daarbij komen kijken. 

Twee jaar later zaten Jim en ik in een gesprek en ontstond er naast alleen een idee ook concrete plannen voor Olifantje in het bos. De winkel en webshop zijn ontstaan uit liefde voor onze kinderen. Er zijn namelijk momenten geweest in ons leven die er toe hebben geleid dat wij op een bepaalde manier in het leven staan. Wij wilde voor onze kinderen, net als alle andere mama’s en papa’s, het beste. Met deze gedachte hebben wij de producten voor Olifantje in het bos uitgezocht. 

Olifantje in het bos is dus zoveel meer dan alleen houten speelgoed en prachtige producten. Wij zijn een mama en een papa die met twee dochters de liefde voor het ouderschap delen en bieden ook prachtige producten en speelgoed aan. Social Media is hierin een prachtig medium om in te zetten. Wij komen met ons verhaal bij iemand thuis in Groningen of zelfs tegenwoordig in Antwerpen en Gent. We moeten dit medium ook zien als een middel dat ons met elkaar verbindt, voor een moment van herkenning, een aha moment of een ‘o, anderen hebben dat ook’.

Het werkt ook andersom, wij hebben al zoveel lieve berichtjes van andere mama’s en papa’s mogen ontvangen. Deze staan vol met tips, een grapje of een leuk/lief verhaal. Dat wij dit op deze manier allemaal mogen combineren is voor ons een droom die uitkomt. En past dit niet bij jou? Dan is dat ook oké. 

Recente artikelen