Een baby- kinderhuidje, hoe verzorg je het?

Een baby hoeft niet dagelijks in bad, aangeraden wordt om dit tot twee keer per week te minimaliseren. De huid heeft het vetlaag je nodig om de virussen en bacteriën buiten te houden. Door water en zeep kan het huidje uitdrogen en valt de beschermlaag weg. Wanneer je jouw kindje lekker in badje doet, gebruik dan een badolie. Die maakt het babyhuidje lekker soepel en zacht.

Gebruik bij het afdrogen een hydrofiele doek, het liefst een van biologisch katoen. Witlof for kids heeft prachtige sterke hydrofiele doeken met hoogwaardig kwaliteit. Vergeet niet de teentjes, huidplooien en liezen goed droog te deppen. Wanneer hier vocht in gaat zitten kan het gaan zweren. Vooral de oksels en de nek zijn gevoelige plekken voor de irritatieplekken. Doe er een beetje talkpoeder op of zinkzalf.

Vet het lichaampje lekker in met babyolie of wanneer het kindje al wat ouder is bodylotion van Naïf. Gebruik verzorgingsproducten die zijn gemaakt op basis van natuurlijke producten. Dit is zowel goed voor de huid van het kindje, als goed voor de natuur

Wanneer je naar buiten gaat en er schijnt een klein zonnetje, ook in de winter, smeer dan zonnebrandcrème met een goede factor (minimaal 30+). Het eerste jaar is het verstandig om je kindje nog volledig uit de zon te houden. Een zonnehoedje, luchtige kleding en in de schaduw is het beste.

In de eerste paar weken, maanden, jaren gebeurt er ontzettend veel met een kinderhuidje. Er komen rode vlekjes op (vijfde, zesde ziekte), het eerste moedervlekje ontstaat, waterpokken, en soms ook eczeem. Het blijft dat 1 op de 10 kinderen last heeft van eczeem. Dit komt vooral voor op plekken achter de oren, knielholtes, of buik. Het beste wat je kan doen is de plekken lekker vet houden met de nurturing cream. Kijk ook eens naar het wasmiddel wat je gebruikt. Probeer bijvoorbeeld wasmiddel op natuurlijke basis. Wasverzachter is in het eerste jaar ook niet bevorderlijk voor het kinderhuidje.

Spuitluiers zorgen voor een geïrriteerde huid die rood en pijnlijk aanvoelt. Wanneer je de billen na zo een spuitluier schoonmaakt, dep het dan droog met een hydrofiele doek. Smeer het daarna in met een goede billencrème. Verschoon de luier direct en laat soms je kindje de billen aan de lucht drogen. Dit is tevens ook goed voor de bewegingsontwikkeling van een kind.

Voeding en een gezonde huid gaan hand in hand met elkaar. Dit geldt gaan vanaf de eerste hapjes. Geef voeding wat voedt en niet wat vult. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan in het artikel wat ik heb geschreven “Van het eerste hapje tot een maaltijd”

Recente artikelen