Als er dingen op je pad komen, en er weer vanaf gaan

Bij ons was dit tijdens de zoektocht naar onze nieuwe woning.

(Even een korte samenvatting voor als je ons niet volgt; We wonen op dit moment in Schoonhoven, maar we missen de ‘grote stad’ te veel en willen graag terug)

Het is ondertussen alweer voorbij half juli, en de datum waarop we onze oude koopwoning moeten verlaten komt steeds dichterbij, namelijk 1 oktober. We hebben op dit moment nog niks nieuws, en je zou kunnen zeggen dat we ons zo langzamerhand druk zouden moeten maken. Gelukkig valt dat wel mee, onze insteek is dat we wel iets vinden, en als dat niet zo is verzinnen we wel iets. Een tijdje in een vakantiewoning, of oma lief aankijken of we daar een tijdje mogen bivakkeren. Nee wat dat betreft zijn we nog aardig rustig, wat ook komt door de leuke overwaarde die we hebben gecreëerd met onze oude woning. Met een goeie spaarrekening kun je ingewikkeldere tijden toch net wat makkelijker doorkomen is ons gevoel. Maar ja, we zijn natuurlijk wel op zoek, en we hebben in Utrecht meerdere ‘lijntjes’ lopen. Voor een huurwoning wel te verstaan; op dit moment een woning kopen op één inkomen en een net gestarte eigen zaak is lastig. De bank lacht ons waarschijnlijk uit als we daar nu aankloppen. Vandaar dus de zoektocht naar een huurwoning, waar zeker ook wel weer wat voordelen aan zitten. Zo kunnen we rustig wennen aan Utrecht en de tijd nemen om de leukste plek uit te zoeken om uiteindelijk te gaan wonen.

Toen kwam afgelopen vrijdag, en die dag veranderde er heel veel. Via via (en niet via een van onze lijntjes in Utrecht maar uit totaal onverwachte hoek) werd ons uit het niets een huurwoning aangeboden. Niet in Leidsche Rijn, wat de plek is waar we eigenlijk heen willen, maar op een andere plek. Zo’n beetje de duurste plek van Utrecht ook, de wijk Oog in Al. Deze wijk ligt met enorm veel groen op nog geen 10 minuten fietsen van cs Utrecht en bestaat zo’n beetje volledig uit prachtige jaren 30 woningen.

Er is eigenlijk maar één nadeel aan deze wijk, de gemiddelde rijtjeswoning wisselt nu voor zo’n 6 ton van eigenaar. Daarom hadden wij deze wijk ook nooit overwogen, terwijl het eigenlijk wel onze droomwijk is. Het leven in deze wijk lag ineens binnen handbereik, want omdat de huurwoning maar voor 24 maanden beschikbaar was konden we een erg goeie deal sluiten. De woning was al leeg, dus we konden er binnen 2 weken al wonen. We hebben even getwijfeld, want ja wat doe je over 2 jaar, vertrek je dan weer uit de wijk? Maar we besloten dat we dan weer verder zouden kijken, in 2 jaar kan er veel veranderen. Misschien wel weer een huizencrisis, dus we besloten er voor te gaan. Afgelopen zondag zijn we gaan kijken, en het huis is prachtig. Zoveel ruime, zoveel rust, een geweldige sfeer en zo in het centrum. Voor ons kon het eigenlijk niet meer stuk. De onderhandelingen (in hoeverre die er waren) gingen goed en we hadden een overeenkomst, totdat….

Totdat er nog een voorwaarde aan bod kwam, waar zowel wij als de verhuurder niet over na hadden gedacht om deze te vermelden. Wegens slechte ervaringen mochten er absoluut geen huisdieren mee. In een klap werden we weer met beide benen op de grond gezet; het gaat toch niet door. En ja, we hadden kunnen besluiten onze twee katten achter te laten, maar het huis voelde al niet meer goed. We hadden door de overweldigende positieve emoties de negatieve aspecten voor onszelf goedgepraat. Want eerlijk is eerlijk, het lijkt er niet op dat wij over 2 jaar een huis van 6 ton of meer gaan kopen. Dus dan hadden we ons kids uit de wijk moeten halen, en waarschijnlijk van de basisschool. 

Als wij één ding belangrijk vinden is het wel een fijne jeugd voor onze meisjes. En hoewel ik niet wil zeggen dat die persé op één plek moet plaatsvinden, denk ik wel dat het helpt om redelijk in dezelfde omgeving te blijven. Wij gaan dus weer op zoek naar een woning in Leidsche Rijn, wat stiekem eigenlijk ook wel een hele leuke wijk is. En een stuk haalbaarder!

Bedankt voor het lezen,

Jim

Recente artikelen