Familie Olifantje in het bos

Hoi ! Wat leuk dat je bij onze blogs komt kijken. Wij nemen je mee in onze gezellige, leuke chaos wat wij ons gezin en bedrijf noemen. Wij zullen jouw onze eerlijke visie geven, maar niet iedereen denkt hetzelfde of is hetzelfde. Alles is met liefde geschreven, zonder oordeel. Veel plezier!

“De deeltijd diva”

Het blijkt dat ongeveer 70% van de vrouwen deeltijd werkt. Dat lijkt ontzettend veel, maar wat is de definitie van parttime werken? Wanneer iemand 36 uur of minder werkt, dan werk je parttime. Dit is dus precies 4 uurtjes, een halve dag, minder dan fulltime. Ik vind het getal van 70% dus relatief. Daarnaast heb ik het over vrouwen in de algemene zin, en niet alleen moeders.

Lees verder »

Schoonmaakroutine

Het lastige aan de schoonmaak is er tijd voor maken en het schoonhouden. Ik heb voor mijzelf een schoonmaakroutine gemaakt. Dit werkt voor mij en Jim heel prettig. Het is heel duidelijk wanneer en wat gedaan moet worden. Hij hoeft het niet te vragen of te onthouden en alles komt met regelmaat terug.

Lees verder »

Thuiswerken met kinderen

We zitten voor de komende vijf weken zeker met zijn allen weer thuis. Kerstvakantie staat veel eerder dan verwacht voor de deur en jouw werk

Lees verder »

Onze relatie, na de kinderen…

Ik denk dat een relatie altijd bepaalde fases doorloopt en als ik terug kijk naar het begin van onze relatie dan zie ik duidelijke verschillen met nu. Zeker nu wij van geliefden naar ouders zijn gegaan.

Lees verder »

Wat vertel ik mijn kinderen over corona.

Wij spreken ons niet graag uit over corona, de maatregelen en of wij nou “voor of tegen” zijn. Er is geen voor of tegen vanuit ons perspectief. Het virus is er nou eenmaal en we dienen daar met zijn allen op een positieve manier mee om te gaan.

Lees verder »

Wie zijn wij?

Olifantje in het bos volg je wellicht op social media, of kom je nu voor het eerst tegen op onze webshop. Wie zijn wij eigenlijk?

Lees verder »

Mijn lichaam na twee zwangerschappen

Mijn lichaam heeft twee zwangerschappen voldragen, twee bevallingen gedaan, 8 maanden borstvoeding geven, ruim drie jaar gebroken nachten doorstaan, urenlang baby’s gewiegd, kilometers een dreumes

Lees verder »

Mama versus Papa

Vaders zijn steeds meer betrokken bij de opvoeding en de verzorging van het kind, maar betekent dit dat er dan geen verschillen meer zijn tussen

Lees verder »

Dagroutine met de meisjes

Ik ben een thuiswerkende mama. Ik combineer mijn eigen bedrijf met mijn twee meiden. Soms vind ik dat een dag, waarbij ik liever om 12 uur ’s middags al de wijn opentrek. Soms is het ineens zeven uur en weet ik niet waar mijn dag is gebleven.

Lees verder »

De basisschool

Een basisschool kiezen kan best een lastige keuze zijn. Het is namelijk een plek waar jouw kind zijn eerste intrede doet in de maatschappij. Naast

Lees verder »

Budget uitjes voor het hele gezin

Jullie willen met het gezin weer lekker op pad. Echter elke week naar de Efteling (lees €38,- per ticket vanaf 4 jaar…) is niet altijd lekker voor de portemonnee. Daarom onze tips voor leuke uitjes die gratis zijn of budgetproof

Lees verder »

Slaap

Midden in de nacht hoor je het huiltje van jouw baby’tje en je slaat vermoeid de benen weer over de rand van het bed. Slaapgebrek is een van de fysieke en mentale uitdagingen die je krijgt als jonge ouders.

Lees verder »

De niet zo roze wolk

“In Nederland ontwikkelen jaarlijks ruim 23.400 vrouwen een depressie na de bevalling. Dat is 1 op de 8 moeders.” – de rijksoverheid

Lees verder »

We stoppen ermee…

Dit vind ik een van de lastigste zinnen om op te schrijven. Mijn trots en gezond verstand voeren een innerlijk gevecht. Mijn gezond verstand, lieve mensen om ons heen en mijn ondernemershart hebben mij laten inzien dat dit de beste keuze is. Maar mijn trots vecht soms nog keihard door.

Lees verder »

Een baby- kinderhuidje, hoe verzorg je het?

Een babyhuidje is enorm kwetsbaar en heeft nog geen enkele weerstand opgebouwd voor de invloeden van buitenaf. Dit wordt ook wel de beschermende zuurmantel genoemd. Dit is een beschermlaag die ervoor zorgt dat er geen uitdroging, infecties of irritaties ontstaan. Een van de lagen van de opperhuid, de hoornlaag, is nog niet volgroeid. Dit is pas rond het vierde jaar volledig ontwikkeld. Deze laag wordt de hoornlaag genoemd en zorgt voor bescherming tegen bacteriën.

Lees verder »

Mama, YOU ROCK!

YOU ROCK! Ja, echt. Soms voel jij je, als moeder, helemaal overweldigd. Je bent moe, je zet weer de tv aan, je peuter hangt gillend aan je been en je bent al drie keer uit je slof geschoten. Je barst in huilen uit en de momquilt speelt direct op. Je voelt je de slechtste moeder ter wereld en je berijpt echt niet hoe andere moeders het doen.

Lees verder »

Dingen die je zegt zodra je kids hebt

Vanaf het moment dat je een kind hebt gekregen veranderen er een aantal I dingen in jouw dagelijkse taalgebruik. En dat begint heel simpel; je begint over jezelf te praten als 3de persoon. “Papa gaat nu even dit doen”, en “wil je dit hebben van papa?”

Lees verder »

Tips om je kindje zindelijk te krijgen

Er komt een moment dat je kan zeggen dat je uit de luiers bent. Maar wanneer breekt dat moment aan? Overdag uit de luiers, of te wel je kindje zindelijk krijgen overdag, gebeurt tussen de leeftijd twee en vier. Het enne kindje is iets later en de andere juist vroeg. Wanneer dit moment is, ligt vooral aan het kind.

Lees verder »

10 dingen die ze je niet vertellen over moeder worden

Je ziet de kersverse mama achter de kinderwagen lopen en je wrijft vertederd over je zwangere buik. Ondertussen droom je dat jij ook achter die nieuwe hippe kinderwagen loopt. Maar wat verteld deze moeder achter de kinderwagen jou niet? Dat ga ik je vandaag vertellen.

Lees verder »

Vrijheid, wat betekend dit voor mij?

Het is vandaag 5 mei 2020, 75 jaar vrijheid voor ons land. We vieren deze dag thuis met beperking van onze vrijheid. Begrijp mij niet verkeerd, ik vergelijk de situatie van nu absoluut niet met de situatie van toen. Ik sta vandaag stil bij de term vrijheid en wat het voor mij betekend.

Lees verder »

Hoe maak je een baby bedje op?

Een pasgeboren baby slaapt gemiddeld 18 uren per dag in periodes van twee tot vier uur. De plek waar je baby gaat slapen, moet dan ook goed en veilig zijn. Het is immers de plek waar ze de meeste tijd doorbrengen. Lees hier meer over het veilig en goed slapen.

Lees verder »

Gewoon doen, toch?

Gewoon doen. Het zijn 2 hele simpele woorden maar zo achter elkaar kunnen ze toch twee verschillende betekenissen hebben. En beide betekenissen hebben ieder op zich wat te maken met mij en mijn gezin. En ik denk dat dit hele interessante betekenissen zijn die zeker een rol spelen in ons leven.

Lees verder »

Het cornavirus

Gezondheid is het allerbelangrijkste. Dat realiseer je het meest, wanneer het niet altijd van zelf sprekend is geweest.

Lees verder »

De wereld waar jij in opgroeit

Ik ben van de generatie Y of Z, daar is menig wetenschapper nog niet helemaal over uit. Maar als ik tot generatie Z hoor, dan hoor ik tot de zelfde generatie als mijn dochters. Wat vreemd is want er zijn een hoop externe factoren die zij wel hebben in hun jeugd en ik niet en visa versa.

Lees verder »

Verlof voor partners

Toen Sophie geboren werd heb ik 2 weken vrij genomen. Bovendien was ik een aantal weken daarvoor al een dag minder gaan werken (van 40 uur naar 32 uur).

Lees verder »

Dingen waar ik mij als moeder schuldig aanmaak…

Laten we eerlijk zijn. We hebben een ideaal beeld van hoe wij met onze kinderen willen omgaan en hoe wij ze willen opvoeden. Is die altijd realistisch? Niet bij mij thuis. Dus ik ga deze week met de billen bloot, dingen waar ik mij als moeder schuldig aanmaak.

Lees verder »

Ode aan het kinderdagverblijf

Ik ben dol op mijn kinderen, vind ze de leukste van de hele wereld. Maar niet altijd, zij vinden mij ook niet altijd de leukste. Soms is mama stom en is je zusje irritant en wil je graag met je vriendjes spelen. Daarom breng ik ze drie dagen in de week met plezier naar het kinderdagverblijf en vliegen wij elkaar drie dagen in de week weer in de armen aan het einde van de dag.

Lees verder »

Kerst

Mijn liefde voor kerst is groot, heel groot. Hier mijn kleine nederige eerbetoon aan kerst.

Lees verder »

Mijn geduld was op…

Ik verloor mijn geduld. De koek was op. De rek was er uit. De wind stond anders. Hoe je het ook wilt zeggen, ik verloor mijn geduld. Ik verhief mijn stem en zei haar volledige naam ontzettend duidelijk. Ik zag haar schrikken en ze begon nog harder te huilen. Shit, sorry sorry sorry sorry. Mama is ook maar een mens en jij kon ook niet weten dat mama’s geduld niet groter was geworden dan een beukennootje. 

Lees verder »

Ga ik dit echt delen?

De beste ouders zijn mensen die geen ouders zijn. Ook ik dacht het allemaal wel beter te weten wanneer ik een kind in de supermarkt op de grond zag liggen en een wanhopige ouder er naast zag staan. Nu ik twee kinderen en 2,5 jaar verder ben weet ik wel beter. Sorry lieve moeder in de supermarkt die wanhopig naar haar kind stond te kijken. Sorry, ik had even een bemoedigend knikje moeten geven in plaats van vol verbazing langs te lopen.

Lees verder »